Trénink zdarma !
TO CHCI

Spartan Race Morzine – Nejkrásnější závod v Evropě

Img 20240707 144853 227

Spartan Race je závod plný adrenalinu, překonávání vlastních limitů a nezapomenutelných zážitků. Mezi všemi Spartan Race závody vyniká jeden, který je právem označován za nejkrásnější v Evropě – Spartan Race Morzine, konaný v malebném horském středisku ve Francii.

Proč právě Morzine?

Morzine je malebné městečko, které se nachází v Savojských Alpách nedaleko švýcarských hranic. Je to místo, kde se setkává krása přírody s náročnými terénními podmínkami, což z něj činí ideální místo pro konání závodů typu Spartan Race. Při běhu a překonávání překážek se závodníci mohou kochat nádhernými výhledy na okolní hory, husté lesy a křišťálově čisté horské potoky.

Náročnost a krása v jednom

Spartan Race Morzine není jen o fyzické náročnosti, ale také o estetickém zážitku. Trasa závodu je pečlivě naplánována tak, aby závodníci procházeli těmi nejkrásnějšími částmi regionu. Během závodu se dostanete do nadmořské výšky přes 2000 metrů, kde vás ohromí dech beroucí panoramata.

Překážky, které čekají na účastníky, jsou nejen fyzicky náročné, ale také chytře rozmístěné tak, aby maximálně využívaly přirozené terénní prvky. Budete muset překonávat horské říčky, šplhat po skalách a prodírat se hustým lesem. Každý krok vám připomene, že jste v srdci přírody a že každá překážka je výzvou, kterou stojí za to překonat.

Atmosféra a komunita

Jedním z největších lákadel Spartan Race Morzine je atmosféra, kterou tento závod nabízí. Účastníci z celého světa se sjíždějí do Morzine, aby si mohli vyzkoušet své síly na jedné z nejnáročnějších a zároveň nejkrásnějších tratí. Vznikají zde přátelství, která přetrvávají dlouho po skončení závodu. Podpora od ostatních závodníků i diváků vám dodává sílu pokračovat, i když máte pocit, že už nemůžete.

Příprava na závod

Příprava na Spartan Race Morzine vyžaduje nejen fyzickou, ale i mentální odolnost. Trénink by měl zahrnovat běh v terénu, posilování celého těla a nácvik překonávání různých typů překážek. Je důležité se připravit také na nepředvídatelné podmínky, které vám mohou na horách nastat – počasí se může rychle měnit, a proto je dobré být připraven na všechno.

Závěrem

Spartan Race Morzine je rozhodně výzvou, kterou by měl každý milovník extrémních závodů a krásné přírody zažít. Je to závod, který vás prověří po všech stránkách a zároveň vás odmění nezapomenutelnými zážitky a nádhernými výhledy. Překonáte své limity, získáte nové přátele a hlavně – zažijete něco, na co budete vzpomínat celý život.

Tak co, máte odvahu postavit se této výzvě? Pokud ano, začněte s přípravou hned teď a zažijte Spartan Race Morzine na vlastní kůži!

Příští rok běžíme znovu celý náš tým 05.07.2025 – Sprint, Super, Beast. Pokud se chceš přidat napiš mi:)

Vladimír Veverka
Osobní trenér a výživový poradce

Chceš sledovat slevy, akce a novinky?

MyFitnessTrainer logo

Vladimír Veverka
Posilovna AXAGYM - Hotel AXA
Na Poříčí 40/1051
Praha 1 - Nové Město

© All rights reserved.